LidaGoed.reismee.nl

Zaterdag 13 maart 2010

Vandaag op een uur in het winkelcentrum en de gebruikelijke stops na, bijna de hele dag in de bus gezeten.

We hoeven ons echter niet te vervelen onderweg want Syd onze buschauffeur kan zo optreden als stand-up comedian. Daarnaast hebben we Colin onze tourleider. Heb je deze twee samen dan heb je Snip en Snap. Beiden zo gek als een deur, maar welke vraag je ook stelt ze weten er altijd een antwoord op. Tijdens de busreis kunnen we een groot deel van de tijd, de weg voor ons in de gaten houden door middel van een beeldscherm en een camera. Soms als het landschap te eentonig is(heeel veel suikerriet) krijgen we een dvd te zien met onderwerpen over Australie. We hebben er bijvoorbeeld één gehad over de seizoenen en één over de kangeroes. We hebben zelfs autobingo gespeeld..... en dat kan best lang duren als je tijden geen auto tegen komt.

We hebben aan boord twee hele lieve dametjes uit Australie. Het zijn buurvrouwen van 77 en bijna 80 jaar. Ze hebben ontzettend veel plezier en zijn ondertussen omgedoopt tot Queen Edna en Queen Louise. Als ze de bus binnen komen wordt het volkslied gespeeld en ze hebben het wuiven al aardig onder controle (foto houden jullie te goed).

Er zit een canadees echtpaar waarvan de vrouw haar moeder uit 'Roezendahl' komt en zij vraagt ons dan ook regelmatig 'hoe gaat het?'

Onze eindbestemming van vandaag, Rockhampton, lijkt een beetje uitgestorven.